Tipstaktik i lightversion!

För att bli vinnare på poolspelen är det en fördel om man läser på angående nyheter, skador och tabeller inför det att matcherna ska fyllas i på kupongen.

För att dessutom bli vinnare på lång sikt är det viktigt att man är “med i matchen” och gör jobbet fullt ut. Seriösa spelare som jobbar med detta jobbar väldigt strikt efter ett uttryck som kallas “EV”, kort förklarat innebär det att man ska spela sina rader utefter det spelvärde som finns på varje streck.

Djupare texter om detta är på gång på sajten framöver. Men vi börjar med ett kort exempel här:

På Stryktipskupongen denna vecka är det 14 miljoner i jackpot och då är det änne bättre läge att vara påläst gällande spelvärde. I nedan exempel går vi in på matcherna 7 & 8 som är skarpa och BRA exempel.

Hemmalagen i de aktuella matcherna är i skrivande stund streckade på i stort sett samma procentsats av svenska folket. Samtidigt som de professionella spelbolagen värderas det på ett helt annat sätt. Allmänheten tippar mycket utefter hur tabellen ser ut och lämnar bakomliggande statistik (och annan viktig info) åt hädan. Förenklat sagt kan man säga att detta är grunden till hur man räknar EV.

Utan att gå på djupet om varför i just dessa fall så är spelvärdet väldigt stort enligt de markeringar som syns på bilden, just nu… (streckfördelningen kan ju förändras)!

Ettan i match sju är ett väldigt bra spikbud om man går på EV. Medan X2 i match 8 har ett ännu större värde. I match 8 skiljer det cirka 20 placeringar i tabellen till hemmalagets fördel. Det är många som stirrar säg blinda på det. Hur matchbilderna och statistiken sett ut under första fjärdedelen av säsongen säger något helt annat, liksom lagens grundkapacitet…

Sedan kommer det till en detalj till. Eftersom alla stora proffsspelare & deras bolag räknar och spelar på detta sätt så kan man inte gå All In på just det arbetssättet, då sitter ju alla proffssystem på likadana rader… Det gäller att välja ut rätt överstreckade favoriter att spika ibland trots allt.

Det kommer som sagt var mer Tipstaktik på sajten framöver!

Missa inte att köpa in er i våra andelar på Svenska Spel denna helg när det är 14 miljoner i potten på Stryket!

Här finns våra andelar i helgen.