Europatipset 9 okt

Tipshuset-Libbe

Legendaren – Stefan Libera

Vår spelläggare Stefan Libera som ansvarar för söndagens Legendaren har skrivit ihop sin tankar inför söndagens Europatips, läs nedan:

Spikarna.

AIK – Helsingborg 1

Om AIK har fått lite grus i maskineriet så har Helsingborg begravt bilen i ett grustag. På de fem senaste matcherna i allsvenskan har man fått ihop 3p.

AIK på hemmaplan oavsett lite sviktande form ska vinna denna matchen.

West Ham – Fulham 1

Mitrovic har stått för hälften av Fulhams mål men är tveksam till spel pga skada. 

West Ham har börjat hitta formen och har fyra vinster på de fem senaste matcherna. 

West Ham måste dock få fart på målskyttt, kanske lossnar det här.

Skulle det visa sig att Kalmar saknar lagkapten Berg, Rasmus Sjöstedt och Simon Skrabb mot Elfsborg så kan det bli en spik-1 på Boråsarna istället och krysset flyttas till West Ham-matchen.

Kalmar-trion har vart sjuka och småskadade i veckan och Kalmar har även extremt svårt på konstgräs. De har ännu ingen seger på grönplast i ligan denna säsong. 

Elfsborg har äntligen hittat formen och hemmavinsten är bara streckad till 58% för stunden, så den lockar ganska mycket.

Skrällarna

Malmö – Värnamo 1X

Värnamo har bäst form i hela allsvenskan under hösten och det är inte alls omöjligt att de kniper en poäng mot Malmö trots bortaplan

Djurgården – Häcken 1X2

Häcken får tillbaka 4 spelar som saknades senaste matchen, bla Jeremejeff som leder den allsvenska skytteligan och skall inte alls räknas bort ifrån toppstriden.

Roma – Lecce

Roma blandar och ger, är normalt det bättre laget. Men Lecce har bara en förlust på sina 6 senaste matcher samt 4 oavgjorda. Krysset streckat till 10% i skrivande stund känns inte helt omöjligt.

Mönchengladbach – Köln 1_2

Köln har vunnit de tre senaste lagen i mellan. Det är dock två lag med prestationer som går upp och ner som ett EKG. Gubbgardering, 1_2, då de bara har ett X mellan varandra på 19 matcher.

2an är på 17% just nu och kan rensa fint bland systemen.

Övriga matcher är som vanligt på europan. Tre stycken helgarderingar som är omöjliga att hitta en vinnare på.

Arsenal (1X) har alltid svårt mot de förmodade topplagen men med den formen de finner sig i nu samt hemmaplan så bör de fixa minst X mot ett svajigt Liverpool.

Manchester United (X2) har efter en trevande start börjat få ordning på spelet. Förlorade mot City med 6-3, inte för att Utd var överdrivet dåliga utan för att Haaland var överdrivet bra.

Revansch mot Everton.

Andelar söndag:

Europatipset Legendaren 130kr

Europatipset Mellan Henke 127kr

Topptipset Henke TT x 10 99kr

Trav GS75 Lilla 75kr

Trav GS75 ALL IN 118kr