51 härliga miljoner att fajtas om på lördagens V75-jackpot!

51 härliga miljoner att fajtas om, här bjuder vår krönikör på gratis travtips till V75 Lördag 13/8 Åby.

Alltså, det är ju en sådan här lördag man bara älskar. Härliga race, fin sommardag & mer än 50 miljoner i sjurättspotten!

Nedan går jag igenom V75-loppen med mina inledande tankar, märk väl att vissa av andelsspelen kan skilja sig en del gentemot ursprungsidéerna. Det kan komma fram värdefull information fram till start efter att dessa rader skrivits.

V75-1:

Bakspår på Åby när det är V75 är rent allmänt något som man ska ha stor respekt för. Statistiskt sett vinner färre hästar från bakspår på V75 på Åby än genomsnittet. En av anledningarna är Open Stretch, dubbla öppna spår invändigt på upploppet. Det ger hästarna på innerspår större möjligheter vilket således då ger hästar på bakspår som ska runda konkurrenterna i vida spår får det värre.

I första avdelningen ser vi en relativt stor favorit från just bakspår. 11. Unico Broline som hela 2022 sett helt magisk ut. En kortare paus under sommaren men nu igång igen och såg helt bländande ut senast.

Jag kommer absolut att ha spik på minst ett av mina system på favoriten här så länge den är streckad under 40% och ingen ny drastisk info kommer fram.

Värst emot är enligt mig 1. Gooner & 4. Rotate om de hittar smyglopp med lucka via open stretch på upploppet.

V75-2:

I skrivande stund är den mest streckade hästen i loppet streckad på mindre än 20%. Det säger egentligen allt om detta lopp och hur svårlöst det ser ut på förhand.

Jag rankar 8. Cabasse först, tyvärr med start från sämsta läget… Eller är det kanske bara bra, den hade varit klar mer streckad från ett bättre utgångsläge och då gissningsvis varit favorit till och med. Kanske att man istället ska se det som att spelvärdet ökar? Så gör ja, kanske till och med en chansspik?

Totalt jämnt bakom i min värld!

V75-3:

I tredje avdelningen har jag ytterligare en möjlig spik att gå på. Och det handlar INTE om streckfavoriten!

Visst är det så att favoriten absolut har vinstchans från ett bra läge, risken är att han blir svårslagen från ledningen. Men jag har totalt fastnat för 9. Hidalgo Helgia. Så oerhört fin som jag tycker Lugauers nya stjärna sett ut sedan starten under Elitloppshelgen är hästen i alldeles för låg klass. Han kunde lika väl startat i storloppet Åby Stora Pris som avslutar kupongen.

Visst, ett litet hack i maskineriet i senaste starten och med det största hotet med spetsläge kan jag inte skrika ut vilket klartecken som helst. Men om inte min idé vinner detta loppet är risken stor att jag inte får sju rätt denna omgång…

V75-4:

För två helger sedan vann ekipaget som är favorit här på V75 från utvändigt om ledaren. Nu har 6. Faeza Zet med Claes Sjöström i sulkyn ett smaskigt läge med springspår. Väldigt skralt motstånd i övrigt från startvolten bör innebära spets omgående och då blir favoriten väldigt svårslagen.

Vill man gardera bör man titta på hästar med de högre startnumren. 9, 10, 11, 13, 14 utöver nummer sex vid gardering.

V75-5:

Är man ute efter riktigt hög utdelning denna omgång så kan man så klart inte gå på varje favorit i loppen. Här finns ytterligare en ganska stor favorit med stor vinstchans. 5. Charliebrown Effe ska ses med stor vinstchans här, trolig streckprocent kring 50%. Är streckfördelningen under det vid spelstopp kan det finnas värde i spik här. Men kliver han över den gränsen ska det garderas och man får hoppas att han visar upp sin osäkra tendenser.

Motståndet är också av hög klass och det finns 4-5 hästar som absolut håller väldigt hög nivå. Jag rankar nummer 7 & 11 närmast bakom favoriten.

V75-6:

Har vi hört det förut att favoriten känns stark och har relativt stor vinstchans? Ja, denna omgång är det risk för flera favoritsegrar. Tur att det är en massa extramiljoner i potten så det ändå finns bra anledning att köpa in sig i våra system.

10. Seven Nation Army är en kanon som kommer att klättra i klasserna än mer. Nr 2 Donizetti från spets är en jag definitivt kommer att strecka och hästarna 7 & 3 kan vara riktigt fina skrällstreck.

V75-7:

V75 avslutas med Åby Stora Pris. Ett klassiskt storlopp som numera går över stayerdistans 3140 meter. Ett kul men på förhand ojämnt lopp på förhand. Ärligt talat tror jag att den stora favoriten 1. Hail Mary bara vinner detta race, hur det än blir kört. Vill man leta motbud är 8, 9, 10 de hästar jag har högst upp i rankingen efter den stora favoriten.

Sammanfattning gällande travtips V75 lördag 6/8 Rättvik:

Omgångens mest troliga vinnare: V75-7 nr 1. Hail Mary.

Omgångens mest intressanta spik: V75-3 nr 9. Hidalgo Helgia.

Omgångens skräll: V75-6 nr 7. Larry Wood

OBS: detta är undertecknads tankar och idéer inledningsvis av veckan. Det kan mycket väl vara så att andelssystemen från min sida som görs senare under veckan ser ut på andra vis.

Mina andelar för denna vecka finns här.

Ni ser väl till att följa Tipshuset på facebook, instagram & twitter!