Bjerke travbana utanför Oslo bjuder upp!

V75-cirkusen drar till Norge för att göra upp strax utanför Oslo, på Bjerkes travbana. Nedan finns tankar från vår krönikör & spelläggare Henke inför lördagens race.

V75-1:

Stor favorit i nummer 6. Global Collection. Troligen rätt favorit med Mats E Djuse i sulkyn, två raka imponerande segrar i bagaget och det är anledningen till den höga streckprocenten.

Jag kommer dock inte att spika i inledningen, måste ha med 3. Global Yankee efter att ha hört en väldigt positiv intervju med dennes kusk Jeppe Juel i en podcast under veckan. Med rätt resa och lite motflyt för favoriten kan detta ge oss en riktigt bra start på veckans V75:a.

V75-2:

Relativt stor favorit även i andra avdelningen. 8. Alegrito är riktigt bra och med toppkusken Kolle i jollen tror jag på bra vinstchans. Är väl startspåret som kan sätta käppar i hjulet. På förhand tror jag nog att denna kommer att spikas på någon av mina kuponger.

3. Mercenary är en stark rackare dock med tveksam stil i travet. Tränare Westholm är dock positiv i rapporterna inför detta och är absolut värst emot favoriten.

En kraftig kuskförstärkning på nummer ett. Räcker det tro? Det tror inte jag… Startat i lopp med klart sämre klass på lägre rankade banor senaste tiden, jag ratar denna trots Goop i sulkyn.

V75-3:

Direkt från “VM-loppet” på Yonkers travbana i USA kommer favoriten 10. Stoletheshow. Lång resa & bakspår är saker som talar emot här. Hästen har fått en remarkabel utveckling efter att han lämnade Marcus Lindgrens träning för ett tag sedan och tillhör numera den absoluta toppen.

Jag kommer inte at spika denna, det beror till stor del av att långresa över Atlanten kan sätta ner hästarna ordentligt i form. Istället lutar jag åt att ranka 1. Laradja Vrijthout först. Osannolikt utfall av lottning av startspår, det är femte gången i rad som denna häst startar med bricka 1!

I några av loppen har hästen blivit alldeles för ivrig från start, delvis beroende på just startspåret, för min del så går jag på att Lugauer denna gång tar sig iväg felfritt. Spets & slut!

V75-4:

Från det sämsta läget ser vi favoriten i detta lopp. 8. Imperatur Am är en kanonhäst som nu pausat i två månader efter att senast startat i svenskt travderby. Kanske att bristen på lopp i kroppen sänker vinstchansen en del, ofta behöver hästarna något lopp i kroppen för att maxprestera.

En kuse jag gillar skarpt är 4. Fortnite! I skrivande stund streckad på 8% och det tycker jag är alldeles för lågt. Av den anledningen rankar jag denna först i detta lopp.

5 & 10 är också mycket streckade, bra hästar som absolut måste streckas om man inte chansspikar min idé…

V75-5:

Femte avdelningen känns på förhand som väldigt skiktat lopp. De fem-sex mest streckade tycker jag ser ut att vara klart bättre än övriga, en stark “halvgardering” att plocka de fem som i skrivande stund är streckade på 10% eller mer.

V75-6:

Ett riktigt intressant race! Favoriten 7. Asteroid är en riktigt bra häst. Med BG i sulkyn är vinstchansen fin. 4. Nugget Zon har gjort det alldeles strålande senaste tiden, förutom senaste starten. Det debaclet skylldes på dåliga förberedelser med långresa till Paris men hästen kändes väldigt bra enligt kusk och tränare.

Hur bra är är gästen från Italien, Gocciadoros 3. Cronos Degli Dei? Den kan mycket väl vara totalt stenklar här!

V75-7:

Avslutningen ser favoriten från ett bra spår, 3. Callas. Ofta är den hästen relativt hårt spelad men jag är inte speciellt imponerad. Min förstahäst är 7. Elvira Damgård men spåret är ingen höjdare.

Jag kommer troligen att måla på med streck i detta lopp.

Andelar till V75 hittar ni här!