Tipskrönika Topptipset 13/9

En högintressant kupong med Champions League och Championship på kupongen. Nedan kommer vår krönikörs tankar om dagens åtta matcher.

1. Bayern München – Barcelona

En riktigt höjdare så klart! Två av de absolut största kandidaterna att ta hem CL-titeln. Inför denna säsong gick världens absolut bäste anfallare (?) Robert Lewandovski från just Bayern till Barca, grym krydda till kvällens fajt!

Bayern på hemmaplan ska absolut vara favoriter men jag tycker att dom i skrivande stund är smått överstreckade då det i min värld är nästan lika troligt med ett X i denna match. Jag lämnar inte in någon kupong utan att täcka det oavgjorda resultatet i alla fall…

2. Liverpool – Ajax

Vad händer i Pool?? Det är vad typ hela fotbollsvärlden surrat om ett tag. Ni som följt mina tips, texter & råd vet att jag över en ganska lång tid varit av uppfattningen att Liverpool fått med sig bättre resultat än vad man egentligen varit värda… Det får man knappt säga utan att få många “Poolare” emot sig, självinsikten är ibland ytterst tveksamt hos de fansen 🙂

Men oavsett, dom är absolut klart bättre än vad man presterat senaste veckorna. Nu har man fått ladda batterierna lite extra då helgens PL-match blev inställd. Även kommande helgs match i Premer League är inställd för dom. Det innebär absolut full fokus och 100% inställning på denna match! Dom måste ha med sig en seger här för att inte tappa mark för tidigt om slutspelsplatsen.

Jag tror denna ettan är vrålstark idag, singelstreck så länge strecken håller sig under 75%!

3. Bayer Leverkusen – Atl. Madrid

En väldigt jämn och oförutsägbar match. Tittar man på hur spelbolag och professionella spelare uppskattar matchen så är det helt jämnt mellan lagen. I skrivande stund har svenska folket streckat tvåan upp till 50 %. Det innebär att det finns stort värde i att plocka bort just tvåan då den är överstreckad sett till relation med faktisk vinstchans. En fin 1X att gå på här kanske?

4. Porto – Club Brügge

Kupongens största favorit just nu. Och sannolikheten är stor att Porto tar en stabil hemmaseger här. Press på sig att vinna här för att haka på, men inte bra att man då saknar sin anfallare Taremi som är avstängd.

Jag vet inte riktigt vilket ben jag står på när kupongen ska lämnas in sent ikväll, sannolikheten för ettan är som sagt var stor. Men streckprocenten är gigantisk och därför lockar garderingen rejält…

5. Marseille – Frankfurt

Ytterligare en hemmafavorit som är alldeles för hårt streckade i förhållande till vinstchans och oddssättarnas uppskattning. I ligan gör Marseille det riktigt bra inledningsvis av säsongen och matchar PSG fint. Denna matchen blir intressant att följa, får fransmännen hål på den klassiskt tyska maskinen som Frankfurt ställer på banan? För mig är X i denna matchen högintressant!

6. Blackburn – Watford

Blackburn inledde säsongen starkt resultatmässigt, men sanningen är den att de fick med sig klart många fler poäng än man statistiskt var värda! Nu har verkligheten kommit ikapp och man kommer troligen att dala i den jämna tabellen framöver…

Watford är ett tippat topplag i ligan. Dom har inte riktigt kommit igång än vilket syns tydligt på deras bortastatistik hittills denna säsong. På fyra spelade matcher har dom fyra oavgjorda matcher. Min uppfattning är att det kommer skilja minst 15 placeringar mellan dessa båda lag när serien är slut, till Watfords fördel. Och när man då som i skrivande stund är jämnstreckade i denna match kommer jag mest troligt att gå på en spiktvåa här.

7. Hull – Stoke

Två lag som kommer harva i mitten av tabellen denna säsong. I grunden anser jag att Stoke är det bättre laget men hemmaplansfördel och Hulls målspruta Estupinan är två faktorer som talar för Hull. Min grundtanke är helgardering här, man det kan givetvis ändras tajt innan matchstart efter att laguppställningar släppts och eventuella stora oddsförändringar gjorts.

8. Huddersfield – Wigan

En fajt mellan två bottengäng. Båda lagen kommer att få vara nöjda om man hänger kvar. Jag såg Wigans senaste match, då var man totalt utspelade i 75 minuter mot Luton, men med kvarten kvar och när Luton gjort några ytterst märkliga byten förändrades matchbilden och Wigan fick via ett par slumpchanser möjlighet att vända matchen.

Med nuvarande streckfördelning där Wigan är favoriter på Topptipset väljer jag andra sidan. Mitt förstastreck är ettan, sedan krysset. Hur långt mina tecken sträcker sig i matchen visar sig ikväll.

Mest sannolika vinnare:

Match 2. Liverpool

Mest intressanta vinnare:

Match 6. Watford

Andelar finns nedan:

Henkes TT x 10 idag

Andra aktuella andelar på Tipshuset

OBS: bilden är en radskiss, kan bli förändrad!