Nu drar äntligen Premier League igång!

Tipskrönika Stryktipset 6/8 innebär att vi äntligen får skriva några rader om Premier League som har premiär denna helg. Förra helgen hade The Championship premiär och nu är kupongen fulladdad med brittiska matcher på Stryktipskupongen.

Här kommer vår krönikör, Henrik, och hans tankar om kupongen på förhand.

1: Everton – Chelsea

Två lag med tveksamt läge inför säsongsstarten, dock på olika nivåer. Everton har tappat sin stjärna Richarlison och kommer att få en tuff säsong. Absolut i farozonen för att åka ur denna säsong.

Chelsea är ett av lagen som möjligen ska kunna hota de två stora men en tveksam försäsong och att man tappat Rüdiger, Christensen & Lukaku gör att det är svårt att veta var man har laget.

Trots nyss nämnda tror jag att Chelsea springer hem premiären, håller streckprocenten sig under 55% är spiktvåan ett bra alternativ.

2: Tottenham – Southampton

Kupongens största favorit och jag håller med om att det är kupongens allra mest troliga vinnare. Southampton är ytterligare ett lag som nog får göra sitt yttersta för att undvika nedflyttning i år.

Spurs med radarparet Son/Kane i spetsen har förstärkt truppen. Kulusevski gjorde det bra i våras med ett riktigt bra poängsnitt det han spelade. Jag ser Tottenham som trea i ligan i skrivande stund, stark etta!

3: Newcastle – Nottingham

Här kommer en ny starka hemmafavorit. Relativt nyrika Newcastle har stärkt truppen sedan de nya ägarna kom in i bilden, utan att för den delen tok-shoppa “allt som rört sig”. Känslan är att man värvat sunt och långsiktigt. En plats på övre halvan är nåbar.

Motståndet i premiären är laget som kvalade sig upp från Championship förra säsongen. Nottingham gjorde en överraskande stark säsong jämfört mot vad experterna då trodde. Nu har man stärkt laget inför PL-comebacken, det är dock främst gjort med spelare man mötte förra säsongen. I ligan under PL alltså…

Jag tror Newcastle vinner med 2-0 och att Kieran Tripper skruvar in en frispark.

4: Leeds – Wolves

Leeds klarade sig kvar med ett nödrop förra säsongen, till denna har man tappat sin klart bäste spelare i Raphinha. Alltså, detta är också ett lag som kommer att få slåss med näbbar och klor för nytt kontrakt igen.

Denna match tror jag är en alldeles klockren X2-gardering. Ettan är i skrivande stund streckad på nästan 50% och att få bort hälften av kupongerna på att spela att det klart bättre laget får med sig minst en poäng känns klart bra!

5: Bournemouth – Aston Villa

Bournemouth är den nykomling som enligt förhandstipsen får det jobbigast denna säsong. Man är favoriter på att hamna sist i tabellen hos spelbolagen och det är svårt att säga emot…

Aston Villa är ett lag som kommer att vara med och slåss om europaplatser denna säsong. Två svenskar i truppen, hoppas på mycket speltid för Olsen & Augustinsson. Ärligt talat, jag tror att det är managern emot vad gäller att ta en europacupplats, Steven Gerrard har inte imponerat som manager hittills i sin karriär, åtminstone inte på mig. Tvåan är absolut förstatecknet i denna match.

6: Bristol C – Sunderland

En ganska klar hemmafavorit sett till streckprocenten just nu. Jag tycker att dom är för stora favoriter då dom inte är något vidare lag. Dom hade problem defensivt förra säsongen men har stärkt upp med Kal Naismith till denna för det ändamålet. Kal drog dock på sig en straff i första omgången och ifrågasattes direkt.

Sunderland är nykomlingar och många överskattar laget för att de är ett anrikt lag. Dom är inte vidare bra i grunden. Jag tycker denna match luktar X lång väg…

7: Burnley – Luton

Förra säsongen spelade Burnley i Premier League och gjorde det med en ruskigt trist och negativ fotboll. Till denna säsongen har man tagit in Vincent Kompany som manager och spelar totalt tvärt om. En magisk premiärseger förra helgen och man är absolut en av favoriterna till att kliva upp i PL igen.

Luton fick bara 0-0 i premiären, en match man absolut borde ha vunnit. Vann XG klart och framförallt imponerade nyförvärvet Luke Freeman på undertecknad. Detta är en match som passar Luton bättre, man får ligga lite lägre mot ett förmodat anfallande lag och satsa på kontringar.

Burnley ska absolut vara favoriter men inte så här stora… Den vågade går på X2 här.

8: Preston – Hull

Två förmodade mittenlag i ligan denna säsong som både skall vara nöjda med sina premiärmatcher. Jag tycker att matchen kan gå hur som helst och när hemmalaget är så pass stora favoriter som man är just nu så är absolut de två andra tecknen mer intressanta spelmässigt.

9: QPR – Middlesbrough

Här tror jag att vi har kupongens bästa och framförallt mest spelvärda tvåa. QPR kommer att få det slitigt i år och har det uttalat att de kommer att spela defensivt och försiktigt för att plocka sina poäng.

Boro däremot är ett lag för den absoluta toppen, definitivt ett lag som slåss om PL-plats när säsongen kommer att summeras. I skrivande stund är QPR favoritstreckade medan spelbolagen har Middlesbrough som relativt klar favorit.

Jag går hårt på spelvärdet här och singlar tvåan om inte förutsättningarna förändras allt för mycket.

10: Reading – Cardiff

Här har vi en match som känns totalt omöjlig att bena ut på förhand. Ja, jag tror att Cardiff kommer att hamna före Reading i tabellen när serien är slut men det behöver inte betyda att tvåan är bästa spelet här.

Denna match kommer jag att följa oddsutvecklingen på de internationella spelbolagen och hur mycket pengar som spelas på respektive lag för att sedan jämföra med streckfördelningen från svenska folket. Här ska väljas spelvärde!

11: Swansea – Blackburn

Swansea hade över 75% bollinnehav i sin premiär men lyckades bara få med sig en poäng. Hittar dom bara rätt med sitt målskytte över tid så kommer detta vara ett lag som överraskar expertisen positivt.

Blackburn vann premiären mot ett svagt QPR. Den trepoängaren ska inte överskattas… Nu ställs man mot tuffare motstånd, detta är en intressant etta.

12: Sheffield U – Millwall

Alla siffror talar för att SU kommer placera sig högre upp än Millwall vid säsongens slut. Så detta är väl en klar etta? NEJ, så lättlurad är inte jag.

Visst är det så att det är mest troligt med en hemmaseger men när man bygger system på Stryktipset måste man också värdera potential i kupongen. Vinstchans i förhållande till utdelningsmöjligheter. Trolig hemmaseger men jag går på X2 vid en halvgardering åtminstone på något av systemen.

13: Stoke – Blackpool

Vi avslutar kupongen med en ganska stor hemmafavorit. Stoke imponerade verkligen inte i premiären men ska här ses med stor vinstchans.

Den stora anledningen till det är motståndet, Blackpool tror jag kommer sluta under nedflyttningsstrecket denna säsong. Man vann visserligen premiären men det gjordes orättvist mot ett annat förmodat bottenlag.

Jag tror på en klar hemmaseger i denna match.

Ni som vill köper en andel till Stryktipset här: Vi har öppnat system där andelar kostar 57:-, 106:-, 115:-, 329:-.

Våra andra andelar denna helg här

Då så, det avslutar Tipskrönika Stryktipset 6/8