Tipskrönika Stryktipset med Sverige i Nations League

Det är uppehåll i ligaspelet denna helg då det är landskampsuppehåll. Det innebär några dagars ro och lite mindre tryck på spelvärlden gällande tipsen, det är i och för sig bra med tanke på de 100 miljoner som finns på V75 i helgen…

Men vi släpper dock inte fotbollen helt, sportsligt är det ju intressant med Sverige på kupongen. Tyvärr är det ingen vidare hype kring laget och nu när Isak dessutom lämnat truppen känns det svalt.

Till matcherna:

1. Serbien – Sverige

Tyvärr, men detta måste ju bara vara en av årets bästa ettor?!

Serbien fajtas med Norge om att vinna gruppen och då gå upp i a-ligan i Nations League. Seger här och möjligheten lever till sista omgången då dom möter just Norge.

Sverige har ett spännande lag offensivt sett, när alla är tillgängliga så hade i alla fall jag spelat 4-2-3-1 med Isak längst upp och Elanga, Kulusevski, Karlsson bakom där med Forsberg & Svanberg på mitten. Ett kreativt och BRA offensivt upplägg. Tyvärr lär det inte hända med Janne Andersson vid rodret…

Nu har dessutom Isak lämnat truppen och mittfält & backlinje samt målvaktssidan ser tunn ut…

BOMBETTA & spik!

2. Slovenien – Norge

Den andra matchen i Sveriges grupp. Slovenien ligger sist, Norge leder gruppen. Haaland är överlägsen! Risk finns att Norge är lite smånöjda med ett kryss här så kanske att jag sätter X2 här och går vidare.

3. Spanien – Schweiz

Jämn grupp, Spanien leder den medan Schweiz ligger sist. Vinst är det som gäller för Spanien för att hålla Portugal bakom sig i toppen av tabellen. Visst, jättestor favorit och möjligen till och med överstreckad. Men stark etta.

4. Tjeckien – Portugal

Portugal är det laget som hotar Spanien i kampen om seger i greppen. Här kommer det att krävas vinst för att haka på och ha chansen på gruppseger inför sista omgången. Stor sannolikhet för två här, garderar man tycker jag ettan ska med då inget av lagen mår bra av oavgjort här.

5. Skottland – Irland

Ett intressant derby. Skottarna leder gruppen och på hemmaplan är man här ute efter revansch efter att ha förlorat med 0-3 mot Irland senast. Skottland jagar gruppsegern och tar ett stort kliv mot den med en seger här. Jag tycker detta är en kanonetta!

6. Israel – Albanien

En match mellan två mediokra lag som allmänheten har ganska dålig koll på. Undertecknad kollade in delar av Israels senaste match och tycker faktiskt att man spelade småtrevligt stundtals. Man ska vara klart bättre än Albanien och detta är ytterligare en möjlig spiketta.

7. Nordirland – Kosovo

Dessa båda lag är långt efter Grekerna som leder gruppen. Man fajtas istället mot Cypern för att undvika jumboplatsen. Kosovo ligger fyra poäng före just nu och är med det ganska nöjda med krysset då det skulle innebära att det är klart att man undviker sistaplatsen.

I skrivande stund är hemmalaget ganska klara favoriter, streckade på cirka 50%. Jag går emot, X2!

8. Cypern – Grekland

Ett nytt “derby” med bortalaget som stor favorit. Visst är man klart bättre i grunden men här vädjar jag en skräll. Jag tänker helgardera denna match på de kuponger jag gör, men skulle strecka från vänster först när jag fyller i kupongen…

Resterande matcher på Stryktipskupongen hämtas från Div 1 i Sverige. Skriver inte något djupt om dom här men några av dom är stora favoriter. Den bästa vinnaren av de matcherna tycker jag dock Oskarshamn är!

Våra andelar grundade på dessa rader hittar ni hos Svenska Spel här!

OBS bilden visar vår preliminär utgångsrad. Den kan absolut ändras innan spelstopp!

100 miljoner i potten på V75, andelar till travet finns på andelssidan

Lycka till!

/Henke