Man City & Arsenal bra spikar på hemmaplan!

Här kommer vår krönikör, Henrik, och hans tankar om kupongen på förhand.

1: Brentford – Manchester U

Rakt på sak, Man U floppade direkt i premiären. Precis som typ hela förra säsongen uppfattades som en flopp är givetvis en förlust hemma mot Brighton inte ok för ett lag med Man U:s historia. Men sanningen är väl den att nye holländske managern inte kan trolla han heller. Detta laget är i min bok klart sämre än övriga lag i det som kallas Top 6.

Nu är man favoriter borta mot Brentford, det kanske man ska vara men jag tycker ändå att 1X lockar på förhand. Brentford är svårslagna hemma och United är absolut övervärderade.

2: Arsenal – Leicester

Två lag med skilda förutsättningar. Arsenal tar sakta men säkert steg tillbaka mot sin storhetstid, man är före Man U i sin ombyggnad om man säger så. Ett riktigt intressant lag på pappret nu och detta är en match jag räknar med att man vinner.

Totalt motsatsen råder hos Leicester. Spelare lämnar på löpande band och det ryktas om ännu fler på väg bort. Det kan till och med vara så att Leicester får se sig om i botten av tabellen en bit in i säsongen…

3: Manchester City – Bournemouth

Banketta, gå vidare!

4: Brighton – Newcastle

Intressant match mellan två lag som kommer fajtas om platser på övre halvan av tabellen tror jag. Båda lagen vann fint sint respektive premiär. Newcastle troligt för Brighton när säsongen sammanfattas i maj men det betyder inte att tvåan är given här. Utvecklingen av odds & streckfördelning blir avgörande för mina tecken i denna match.

5: Southampton – Leeds

En enligt mig lite för stor hemmafavorit får vi se i match fem. Saints tror jag kommer att vara högaktuellt för nedflyttning denna säsong. Risk finns att detta motstånd också kan vara det men jag tycker att Leeds ser klart mer intressanta ut.

Här streckar jag från höger på kupongen. Alltså en tvåa är mitt förstastreck på förhand. Trolig gardering med minst kryss…

6: Wolverhampton – Fulham

I skrivande stund är både odds och streckfördelning helt jämförbara med föregående match. För min del är dock värderingen åt andra hållet i denna tillställning. Jag ser Wolves som ett alternativ till spik i denna omgång, första gardering är absolut krysset.

7: Sunderland – Queens PR

Detta är två lag som jag i grunden inte har speciellt stort förtroende för denna säsong. Bortalaget QPR tror jag får en väldigt jobbig säsong. Visserligen har man en av hela ligans mesta MVP i Chris Willock men han kan inte bära hela laget själv varje match. Och hur länge stannar han i klubben??

Sunderland är enligt mig också något övervärderade, mycket pga sin anrika historia. Jag ser hemmalaget som favorit i denna kamp men har svårt att värdera mina tecken, gardera matchen så långt man kan.

8: Blackpool – Swansea

Här finns ett av kupongens mest intressanta tecken, jag tänker gå på en spiktvåa här! I skrivande stund streckade på endast 22% är rena rama fyndet!

Blackpool är ett bottenlag som kommer få kriga med hull och hår för att hänga kvar, jag tror inte man lyckas! Swansea å andra sidan är ett lag som startat säsongen sämre än förväntat och förtjänat. Oerhört stort bollinnehav, när man får till det hela och kröner det fina spelet med mål också så blir detta bra!

Swansea är det klart bättre laget här, oerhört fin spik till magiskt fin streckprocent!

9: Huddersfield – Stoke

Hur långt kommer det gå innan krisen infinner sig på riktigt hos förra säsongens ligatrea, Huddersfield? Ständiga överprestationer då och man har tappat massor av spelare nu. Ser jättetungt ut för Hudds.

Jag tror att detta kan vara en ny intressant tvåa. Stoke är i en förändringsfas och med givna förutsättningar där vi har totalt jämnspelat just nu så börjar jag strecka från höger.

10: Hull – Norwich

För att vara The Championship är detta en relativt stor favorit i Norwich. Det är ganska sällan vi ser bortalag stå i endast 2ggr pengarna på oddset i denna jämna liga men det gör vi här. Norwich är ett av ligans allra bästa lag, kanske det allra bästa.

Här ställs man mot Hull, ett något undervärderat lag som är bättre än vad jag tror allmänheten uppfattar. Visst är Norwich i grunden absolut det bättre laget men jag vågar inte singla tvåan här. Pass upp!

11: Millwall – Coventry

Är detta svenske Viktor Gyökeres sista match i Coventry tro? Han ryktas förhandla med Everton om en övergång. Detta är en match mellan två gäng som bör hittas i mitten av tabellen när den väl stabiliserat sig. Den vågade kanske singlar X:et här?

12: Luton – Preston

Undertecknad som följer varje Luton-match är imponerad av de två första ligamatcherna. Det har resulterat i två oavgjorda matcher med bud på mer. Det är inget snack om att Hatters även i år kan vara med och hugga på en PlayOff-plats likt förra säsongen. I veckan åkte man ut ur ligacupen efter en förlust mot ett League2-lag. Dock ställdes alla ordinarie över och det var en ren reservelva som spelade den matchen.

Preston är bättre än folk tror. Kan också eventuellt vara med och smyga om en plats i kvalet till PL till slut. Jag tror inte det räcker riktigt så långt men ofarliga är man inte. Jag går på 1X här då målskyttet inte lossnat för Luton än, men det kommer! 🙂

13: Rotherham – Reading

Vi avslutar kupongen med två av ligans absolut sämsta lag. Åker båda ur? Ja det tror jag. Jag kan inte räta ut mina tankar gällande denna matchen, kommer jaga sen info och oddsförändringar här innan jag tar ställning gällande tecken i denna matchen.

Ni som vill köper en andel till Stryktipset här: Vi har öppnat system där andelar kostar 57:-, 106:-, 115:-, 329:-.

Våra andra andelar denna helg här

Då så, det avslutar Tipskrönika Stryktipset 13/8