V75-cirkusen drar till Dalarna i helgen, här kommer våra travtips V75 Lördag 6/8 Rättvik.

Travtips V75 Lördag 6/8 Rättvik

Det är dubbla V75-omgångar denna helg. På söndag är det extra-v75 på Dannero travbana. I denna text fokuserar vi dock på den ordinarie omgången på lördag. Rättvikstravet bjuder in till fin travsport.

Nedan går jag igenom V75-loppen med mina inledande tankar, märk väl att vissa av andelsspelen kan skilja sig en del gentemot ursprungsidéerna. Det kan komma fram värdefull information fram till start efter att dessa rader skrivits.

V75-1:

Omgångens största favorit kommer ut redan i epilogen. 3. L.L Royal är hästen det handlar om och risken är väl tyvärr ganska stor att den vinner. Undertecknad är dock långt ifrån ett stort fan av aktuell kusk och letar definitivt anledningar för gardering.

Jag hoppas att Westholm har siktet inställt på spets från klockrena spår ett med sin Reven Dejavu. Det finns väldigt mycket V75-rutin i kroppen och kanske kan det då hålla hela vägen. Men mitt stora intresse i detta race faller på 9. Zeolit. För fyra starter sedan mötte han hästar i Sverige-eliten och fick sig en omgång. I tre starter efter det har han fått ladda batterierna med sin tränare i sulkyn. Nu blir det kraftig kuskförstärkning och jag tror att det är laddat till fullo, spännande läge för att smyga med och slå av favoriten på upploppet!

V75-2:

Ett ganska så ihåligt lopp med relativt låg kvalitet. Fyra hästar sticker ut och med bra utgångslägen för alla fyra kanske det är så enkelt att man ska strecka just dessa fyra?

2, 4, 5 & 9 är hästarna det gäller. Jag har så här under början på veckan svårt att ta ställning mellan dom. Fyra streck gäller i utgångsskedet.

V75-3:

Ego Boys minne är namnet på Gulddivisionen denna vecka. Ett hyfsat anrikt race som brukar dra till sig bättre hästar än det gjort denna gång. Nu handlar det om vilken “gammal föredetting” som presterar bäst denna gång…

Nja, lite väl överdrivet var väl kanske nyss nämnda kommentar men när favoriten heter 1. Milliondollarrhyme så är det min första tanke i alla fall. Visst kanske han kan försvara innerspår och sedan rinna undan från spets på upploppet men det är inget jag tror vidare mycket på och jag letar andra streck här.

Jag hittar dock inget av hyperintresse bakom då hästarna med nummer 2 & 3 är de som är värst emot men är nästan lika mycket streckad. Tror att jag målar på så gott jag kan och hoppas på maxflyt för en storskräll!

V75-4:

Här finns ytterligare en väldigt högt streckad häst från ett kanonläge med stor vinstchans. Det handlar om 1. Ramstad Balder där Calle Jepson har stor chans att leda hela vägen.

Det finns dock väldigt fin förhandsinfo gällande 9. Todin. Han har de senaste starterna mött världens bästa kallblod och stöter nu på klart beskedligare motstånd. Tydligt positiv tränare på förhand och detta kan bli riktigt intressant. Kanske rent av en chansspik?!

V75-5:

Silverdivisionen visar upp ett par, tre stycken väldigt V75-rutinerade ekipage. Personligen tror jag att omgångens bästa spik kommer här i 4. Borups Tornado. Det som möjligen kan tala emot är om vår norska gäst med nummer två kan köra sig till ledningen och möjligen stå emot hela vägen.

Jag tror som sagt var inte det utan på förhand känner jag för spik nummer 4!

V75-6:

Oj, här ser det duktigt klurigt ut… Ett stolopp med femton hästar där sju av dom står på tillägg. Bästa hästen är nog 9. Cash and Carry enligt undertecknad, men kusken håller inte riktigt den nivån i förhållande till motståndet.

Björn Goop kör 1. Icone de Létre för första gången. Kanske kan han få snurr på den från start och hitta spets? I så fall blir den riktigt svårslagen.

Kanske att man ska gå på chansspik på nummer ett eller så målar man på allt vad plånboken tillåter?

V75-7:

Ett intressant lopp över lång distans avslutar V75 denna lördag. Svårt att läsa hur loppet blir kört nu innan man hunnit läsa på och höra kommentarer från kuskar och tränare.

Jag tror att man ska gardera detta lopp. Mest intressant för mig på förhand är utan tvekan 3. Kee Keeper. Visserligen vilat ett tag så kanske att det saknas lopp i kroppen. Men i skrivande stund är den streckad på endast 3%. Det borde vara minst en “etta” före i den streckprocenten…

Sammanfattning gällande travtips V75 lördag 6/8 Rättvik:

Omgångens mest troliga vinnare: V75-5 nr 4. Borups Tornado.

Omgångens mest intressanta spik: V75-4 nr 9. Todin.

Omgångens skräll: V75-7 nr 3. Kee Keeper

OBS: detta är undertecknads tankar och idéer inledningsvis av veckan. Det kan mycket väl vara så att andelssystemen från min sida som görs senare under veckan ser ut på andra vis.

Mina andelar för denna vecka finns här:

Andra andelar från oss på Tipshuset finns här: