Stochampionatshelgen är här, här kommer travtips till V75 lördag 23/7 på Axevalla.

V75-cirkusen kommer till Axevalla för deras härliga evenemang Trippeltravet. Helgen inleds under fredagskvällen med fina race och avslutas under söndagen med finalen i Stochampionatet som den stora händelsen.

Däremellan trycker vi in helgens bästa dag, lördagen, som innehåller V75 med Jackpot på 51 miljoner!

Nedan går jag igenom V75-loppen med mina inledande tankar, märk väl att vissa av andelsspelen kan skilja sig en del gentemot ursprungsidéerna. Det kan komma fram värdefull information fram till start efter att dessa rader skrivits.

V75-1:

Favorit i V75-inledningen blir hemmahästen 11. Unico Broline. Den Sofia Aronsson-tränade hästen var en följetång på V75 i vintras med stora framgångar. Försommaren innebar sedan två månader vila för att ladda batterierna. Nu har Unico ett lopp i kroppen innan man på hemmaplan nu jagar seger med ny kusk i vagnen, Mats E Djuse får chansen denna gång. Bra chans att spurta ner samtliga på Axevallas långa upplopp,

Motbud är först och främst tre hästar med fina spår på den första volten. Hästarna 1,6 & 7 är rejäla hot alla tre och den som når ledningen av de tre bör ses med stor vinstchans. Skrällar ser jag så här i inledningen av veckan att nummer 8 & 9 kan vara.

V75-2:

Segervane 9. Real Scotch har vunnit sex av åtta starter. Senaste starten när han för första gången deltog i ett lopp med högre prissumma blev han dock oplacerad… Visst är han välstammad och fin men detta är en favorit att fälla så som jag ser det i skrivande stund.

Bakom honom är hästarna 2 & 3 mycket streckade. Riktigt fina lägen på de två och mest troligt går segern till någon av dessa tre nämnda MEN jag kostar på mig ett lyxstreck på skrällen med chans på en fin smygresa, nummer 1. Finndals Chasseur med Stefan Persson i sulkyn.

V75-3:

3. Black Fire med unge Gustav Johansson i sulkyn är favorit i denna avdelning. Kommer från seger på V75 för två veckor sedan och kanske kan vara berättigad favorit här? Dock, en riktig snackhäst har nummer två 2. Cobra varit under våren. Ofta hårt spelad men med ett väldigt tveksamt uppförande med rent av uselt trav stundtals.

Om Stall Gocciadoro fått ordning på stilen hos Cobra så vill jag nog tro att Den blir svårslagen och att Mika Forss kan plocka hem en spetsseger här.

Det känns vidöppet i övrigt så garderar man så strecka på mycket!

V75-4:

Ett stolopp med 15 hästar där de med mest pengar startar från tillägg, det är av hävd de lopp där man ofta streckar vitt & brett.

Här kommer en på förhand tänkbar spik för mig. 13. It´s a girl har springspår på tilläggsvolten och med en fin startsnabbhet finns det bra möjligheter att hamna riktigt bra till i positioneringen. Adrian Kolgjini är inte direkt känd som den blyge typen, jag hoppas på fullt ös här!

Uppåt 5-6 hästar kommer att vara jämnstreckade i detta lopp, handlar lite om att ta ställning eller gardera på rejält. Jag vet vart åt jag lutar i alla fall i skrivande stund…

V75-5:

Risken känns överhängande att favoriten från innerspår bakom bilen leder detta lopp från start till mål. Undertecknad är inte direkt stormförtjust av kusken och letar ofta anledningar till gardering när Bergh är favorit på V75.

Med det sagt så är det nog bara att inse att det är rätt favorit i loppet och om streckprocenten stannar kring 30% kanske till och med ett spikförslag. Men, jag kan bara inte… 4,9,10,11,12 är hästar som jag gillar allihop. Ska man göra plats på kupongen för dom tro? Här gäller det att hålla öron & ögon öppna för information från kuskar under veckan.

V75-6:

Ett jätteintressant stayerlopp är vad som ska benas ut i sjätte avdelningen, tillika DD-1. Väldigt få hästar på de två första volterna. De bästa hästarna i loppet är utan tvekan de med 40 meters tillägg, här kan det dock bli krångligt att reda ut vilka ekipage som hamnar i bäst positioner direkt från start.

Jag tror nämligen att den som är snabbast iväg från 40-fållan har stor möjlighet att få överta ledningen tidigt i loppet och då även har stor vinstchans. Är det favoriten 12. Parker tro?

Garderingsbud för mig är främst 9. Even Steven och 13. Hefner Am. En rolig skråll är 11. Cab Frontline om han prickar starten bra från sitt springspår på tillägg.

V75-7:

I sista avdelningen kommer omgångens största favorit. Det är elitloppsdeltagaren från Reijo Liljendahls stall 6. Admiral As som körs av Örjan Kihlström. En vanlig vecka vill jag undvika att spika en storfavorit i sista avdelningen, men när det som denna vecka är jackpot är det inte riktigt samma förutsättningar. Här kan det finnas värde i det upplägget också och någonstans måste man ju ändå kliva på en favorit.

Jag tycker i grunden att storfavoriten är ganska överskattad men känner samtidigt att den knappt “möter någonting” här. Mest troligt en spik att gå rakt ut på om ingen spännande information dyker upp under veckan.

Sammanfattning gällande travtips V75 lördag 23/7 Axevalla:

Omgångens mest troliga vinnare: V75-7 6. Admiral As.

Omgångens mest intressanta spik: V75-4 nr 13. It´s a girl.

Omgångens skräll: V75-2 nr 1. Finndals Chasseur

OBS: detta är undertecknads tankar och idéer inledningsvis av veckan. Det kan mycket väl vara så att andelssystemen från min sida som görs senare under veckan ser ut på andra vis.

Mina andelar för denna vecka finns här:

“Sista Minuten” 200kr https://www.atg.se/icatornet/spel/137095_V75_2022-07-23_8_5

“Kanonen” 500kr https://www.atg.se/icatornet/spel/137096_V75_2022-07-23_8_5

“Henkes Lilla” 75kr https://www.atg.se/icatornet/spel/137094_V75_2022-07-23_8_5

På bilden nedan syns den preliminära raden till “Henkes Lilla” som är baserat på ovan rader.

Preliminär rad för V75-andelen “Henkes Lilla”

Andelar från andra spelläggare hittar du här: https://www.tipshuset.se/andelar/

Travtips V75 Lördag 23/7 Axevalla